به گزارش ایکنا از اصفهان، مصطفی ملکیان، شب گذشته یکشنبه ۵ خرداد در همایش «آیینهداران قدر» که در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: فیلسوفان و روانشناسان اخلاق اعتقاد دارند که سه نوع دگرخواهی یا دگردوستی میتواند در آدمی وجود داشته باشد؛ دگر خواهی از مقوله عدالت، دگرخواهی از مقوله شفقت و دگرخواهی از مقوله عشق. این دگرخواهیها ... بیشتر بخوانید »
بایگانی دسته بندی ها : کاروان سبز خدا | ویژه نامه تحلیلی – تفسیری ماه مبارک رمضان
فقه و ظهور دولت مدرن / «در آستانه تجدد» با سخنرانی داود فیرحی، عباس منوچهری و جواد کاشی
محسن آزموده محسن آزموده گذر صد و اندی سال از تاسیس نظام پارلمانی و فروپاشی استبداد سیاسی اما روشن کرده که مساله تنها با تغییر سیاسی حل نمیشود و امروز اکثر متفکران و محققانی که دغدغه ایران را دارند بر نکتهای بارها اساسیتر تاکید میکنند: زوال اندیشه و فقدان نظام فکری عمیق و ژرفی که برسازنده تجددی درونزا و اندیشیده ... بیشتر بخوانید »
دین در دنیای جدید | سید محمد خاتمی
بنام خدا داوری در باب وضعیت دین در دنیای معاصر در گرو پاسخ به دو پرسش است: ۱- مراد از دنیای معاصر کدام است؟ ۲- دین چیست؟ بگذارید بر این نکته توافق کنیم که دنیای معاصر عبارت است از دنیای متجدد که قرن ها است انسان غربی در آن به سر می برد و انسان غیرغربی نیز از آن متأثر ... بیشتر بخوانید »
بوی باران منتشر کرد؛ ویژه نامه تحلیلی – تفسیری کاروان سبز خدا، ویژه ماه مبارک رمضان
بوی باران | ویژه نامه تحلیلی – تفسیری کاروان سبز خدا مروری دارد بر برخی مقالات، درسگفتارها و سخنرانی های اندیشمندان و پژوهشگران علوم قرآنی و روشنفکری دینی ایران. در این ویژه نامه آثاری از حضرت امام خمینی(ره)، شهید بهشتی، شهید مطهری، امام موسی صدر، استاد محمد مجتهد شبستری، استاد مصطفی ملکیان، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، حجت ... بیشتر بخوانید »
فلسفه روزه و آثار آن بر جسم و روح آدمی | سید محمد خاتمی
به نام خدا حلول ماه مبارک رمضان بر همه شما مبارک باشد و خداوند توفیق عطا فرماید تا همه از برکات بی شمار این ماه برخوردار باشیم و بتوانیم توشه لازم را از عبادت روزه ذخیره کنیم و موفق به تقرب به ذات حضرت حق بشویم. آیاتی که در ابتدای جلسه قرائت شد به خوبی بیانگر دیدگاه ... بیشتر بخوانید »
دلیل راه | سید حسن خمینی
دلیل راه ایام ماه مبارک رمضان، بهانه ای است تا بیشتر از خرمن اندیشه اسلامی خوشه چین شویم. بزرگان و علمای دین، و به پیروی از ایشان همه دلبستگان معارف اسلامی، هر یک به اندازه توان خویش، این ایام و لیالی را زمینه ای ساخته اند تا با استمداد از فضای ملکوتی آن، هم دل خویش را از غبار سالانه ... بیشتر بخوانید »
رویکرد وجودی به نهج البلاغه – ۵ | مصطفی ملکیان
درسگفتاری از استاد مصطفی ملکیان جدی بودن زندگی و آرزوهای برنیامدنی یکی از موضوعاتی که مورد تاکید علی(ع) و نیز مورد نیاز مردم این زمانه است و ما به آن سخت نیازمندیم بحث «جدی گرفتن زندگی» است. یعنی زندگی را باید جدی گرفت. امام(ع) درنامهیی که پس از جنگ صفین اول به امام حسن(ع) مینویسند[۱]: من دیگر در آستانه رفتن ... بیشتر بخوانید »
رویکرد وجودی به نهج البلاغه – ۴ | مصطفی ملکیان
درسگفتاری از استاد مصطفی ملکیان همه چیز از درون تو برمیخیزد «غضوا ابصارهم عما حرم الله علیهم» چشمان خود را از آنچه خدا بر آنها حرام کرده است فرو میبندند. توجه کنید که «غض بصر» غیر از «بستن چشم» است. در قرآن هم آمده که «غض بصر» داشته باشید. غض یعنی چشم را از جهتی که حرام است به ... بیشتر بخوانید »
رویکرد وجودی به نهج البلاغه – ۳ | مصطفی ملکیان
درسگفتاری از استاد مصطفی ملکیان پرواز با همین بالهای کوچک یکی از نقصهای ادبیات عرفانی و حتی مذهبی ما این است که همیشه یک وضع بسیار مطلوب و دلانگیزی برای ما تصویر میکنند، اما نمیگویند شما چگونه میتوانید به این وضع برسید. سعدی میگفت: عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست. خوب، پرسش این است که چه ... بیشتر بخوانید »
رویکرد وجودی به نهج البلاغه – ۲ | مصطفی ملکیان
درسگفتاری از استاد مصطفی ملکیان پارسا باش و احسان کن! (و من خطبه له علیه السلام. روی ان صاحبا لامیرالمومنین (ع) یقال له همام …) روایت شده است که یکی از اصحاب حضرت امیرالمؤمنین که نامش همام بود و مردی عابد بود، روزی به حضرت گفت: چنان متقین را وصف کن که گویا آنها را می بینم. بحث گویا ... بیشتر بخوانید »