سرخط خبرهای سازمان

بیانیه سازمان عدالت و آزادی درباره کودتای ترکیه و دخالت نظامیان در سیاست؛ رسانه های آزاد، کودتا را شکستند

بوی باران | سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی با صدور بیانیه ای موضع خود را در قبال دخالت نظامیان در سیاست و کودتا در ترکیه اعلام کرد. متن کامل این بیانیه به شرح زیرست:

turkey cope

به نام خدا

در ماههای اخیر حوادث نگران‌کننده منطقه ای و در کشورهای همسایه ایران شدت گرفته و ضروری است تا ریشه این حوادث و تبعات آن برای کشورمان مورد دقت قرار گیرد. افزایش موج ترورهای کور و وحشت‌ناک در ترکیه، عراق و سرایت آن به حرم مقدس پیامبر اکرم (ص) و نیز تشدید فضای متشنج دیپلماتیک در منطقه، برخی از عوامل نگران‌کننده نسبت به امنیت و آرامش در مرزهای کشور ایران هستند.

در میان این رویدادها، خبر کودتا در ترکیه توجه افکار عمومی ملت ایران را به خود جلب نمود. بی تردید همسایگی ترکیه با ایران و روابط گسترده اقتصادی و مرزی بین دو کشور و اختلاف نظرهای سیاسی اخیر، از عواملی بود که باعث توجه گسترده ایرانیان به این کودتا و تبعات آن گردید. با توجه به ناکامی این کودتا، ذکر چند نکته حائز اهمیت است:

  1. بی تردید، نفس کودتا در هر کشور ناپسند و غیر قابل تاییدست. کودتا نافی دموکراسی، حقوق بشر، آزادیهای مدنی و سیاسی است؛ گرچه در کودتا فضایی امنیتی ایجاد می شود اما روند کودتا به امنیت کشور کمک نمی کند، بلکه در مواردی امنیت کشورها را تهدید می نماید. دموکراسی های برخاسته از کودتا اکثراً ناکام و ناموفق بوده اند.
  2. در عصر رسانه های آزاد، عمر کودتا کوتاه است!؛ این پیامی است که باید از کودتای نافرجام ترکیه آموخت. دولت های سرکوب گر باید ایمان بیاورند که رسانه های آزاد، کودتا شکن اند؛ این واقعیت را کودتاگرانِ ترک دریافتند که در عصر جهانی شدن، نمی توان با خوش خیالی، رادیو و تلویزیون دولتی را تسخیر نمود و به انتظار تسخیر قلب و ذهن ملت ها نشست. نکته مهم این رویداد این بود که نهادهای دموکراسی از جمله رسانه های آزاد، جامعه مدنی و حتی احزاب رقیب و مخالف دولت به دادِ آنها رسیدند و این مساله به حاکمان و حتی اقتدارگرایان می آموزد که آزادی رسانه ها تا چه میزان ارزشمندست.
  3. تحولات اخیر در ترکیه نشانگر آن است که ملت ها وارثان حقیقی قدرت سیاسی و حاکم بر سرنوشت خویش اند. هر کجا که مردم با قدرت و شور و شعور در صحنه حاضر شوند، و در هر فضایی که حداقلی از ساز و کارهای دموکراتیک وجود داشته باشد؛ این اراده ی مردمی است که تعیین کننده و تجلی گر است.
  4. با توجه به همسایگی ایران و ترکیه، کودتا در این کشور موجب بی‌ثباتی و قدرت گرفتن گروههای تروریستی در آن می شود. بی شک، بی‌ثباتی در کشوری مانند ترکیه تهدیدی برای امنیت ایران محسوب می گردد. از این رو، ضمن محکوم بودن هرگونه کودتا، وقوع آن در چنین کشوری تهدیدی برای امنیت ملی ایران خواهد بود.
  5. متإسفانه بعد از ناکامی کودتا، در اقدامی غیرمنطقی و شتاب زده موج گسترده سرکوب و بازداشت در ترکیه آغاز گردیده است. باید در نظر داشت علت اصلی مخالفت نیروهای منتقد دولت کنونی ترکیه با کودتای نظامیان، لزوماً دفاع از دولت نبود؛ بلکه دفاع از آزادی های مدنی و سیاسی موجود در آن کشور بود. اگر قرار باشد به بهانه سرکوب کودتا این آزادی ها از مردم سلب شود، ضربه ای بزرگتر به جامعه وارد شده و به نام دموکراسی شاهد خشونت بیشتر و تحدید آزادی ها خواهیم شد. یکی از بزرگترین خطرات در این شرایط، باز ‌تولید استبداد در لباس قانون و دموکراسی است؛ هر کشوری دچار این آفت شود، رهائی از آن بسیار مشکل خواهد بود.
  6. موضع گیری مدبرانه و هوشمندانه وزیر امور خارجه و دبیر شورای عالی امنیت ملی که ضمن رصد دقیق حوادث، از اتخاذ مواضع شتاب‌زده پرهیز کرده و موضعی اصولی در پیش گرفتند، شایسته تقدیر و ستایش است. درک بالای مسوولان دیپلماسی و امنیتی جمهوری اسلامی نشانگر تفاوت مشی دولت ها و نمادی از حسن انتخاب مردم در خرداد ۹۲ محسوب می گردد. از این رو، باید به ملت ایران به سبب زمینه سازی حضور چنین افراد آگاه و هوشمندی افتخار کرد.

سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی امیدوار است با درایت مسوولان سیاسی و امنیتی و با دیپلماسی فعال و نیز درس گرفتن کشورهای همسایه از اشتباهاتی که زمینه ساز اینگونه حوادث تلخ می گردد، شاهد حرکت به سوی خاورمیانه ای آرام تر و امن تر باشیم.

سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی

۲۹ تیر ۱۳۹۵

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا