سرخط خبرهای سازمان

مهدی مقدری: گردشگری در برنامه‌های ۲۰ ساله اصفهان نادیده گرفته شده است

دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی گفت: ایجاد نهاد مستقل نظارتی و کمیسیون شفاف سازی دو محور مهمی هستند که به عنوان نقاط کلیدی در برنامه اصلاح طلبان باید دنبال شود چراکه ما معتقد به شهرداری شیشه‌ای هستیم و باید تمام نهادهای مدنی امکان رصد مدیریت شهری را داشته باشند.

مهدی مقدری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان اظهار کرد: مشکلی که امروز اصفهان در عدم تحقق درآمد پایدار شهری دارد برنامه‌هایی است که برای شهر به عنوان سندهای چشم انداز تعریف شده است و با واقعیت‌هایی که ما را به این اهداف می‌رساند کاملا متفاوت است و به همین دلیل این برنامه‌ها شهر را به درآمد پایدار و اقتصاد شهری پویا نمی‌رساند.

وی با بیان اینکه در برنامه‌های اصفهان نگاه‌هایی کاملا مبهم و شاخص‌های غیرقابل ارزیابی دیده می‌شود، افزود: به دلیل این مشکلات جهت گیری و برنامه و نقشه راه مالی شهرداری دچار انحراف می‌شود، مثلا در شهری مثل اصفهان به مقوله گردشگری با وجود بناهای تاریخی هیچگاه به عنوان یک حرکت بلند مدت و پایدار نگاه نشده است و به علت نبود همین دیدگاه زیرساخت‌های پایدار مثل هتل‌ها، زیرساخت‌های فرودگاهی و خدمات حمل و نقل شهری که مکمل گردشگری هستند تقویت نشدند و ما امروز در این مسئله مهم در شهر با مشکل مواجه هستیم.

این کاندیدای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: وقتی نگاه ما به شهر اصفهان بلند مدت نیست به جای اینکه خود شهر منبع درآمد باشد و تولید سرمایه کند و پتانسیل‌های موجود را تقویت کند، مدیریت شهری به سمتی رفته که دریافت عوارض و تراکم فروشی شهر راه کار اصلی شده است این درحالی است که بسترهای لازم برای توسعه پایدار به واسطه وجود فرصت‌هایی که در اصفهان وجود دارد فراهم است، اما متاسفانه در هیچ یک از برنامه‌های ۲۰ ساله‌ای که برای اصفهان نوشته شده به مقوله‌های مهمی همچون گردشگری که نقطه عطف شهری اصفهان محسوب می‌شوند توجه نشده‌ است.

مقدری با تاکید بر این موضوع که برنامه‌های نوشته شده مجموعه‌ای از پروژه‌هایی است که از هر دری سخن می‌گویند  به جز مسئله‌های مهمی همچون گردشگری و به همین منظور توسعه پایدار در درآمدهای شهری اصفهان نائل نمی‌شود، تصریح کرد: شهرداری به دنبال این موضوع است که با مسائل سطحی کسب درآمد کند این در حالی است که در برنامه‌ اصلاح طلبان که برای کل کشور دیده شده است روی مسائل مختلف از جمله درآمد پایدار شهری فکر شده و سند جامع شهری دیده شده است.

وی ادامه داد: باید بتوانیم به واسطه صندوق‌های حمایت از سرمایه گذاری کاهش ریسک سرمایه گذاری را در اصفهان دنبال کنیم و با ایجاد زیرساخت‌های لازم برای پروژه‌هایی که درآمد پایدار جذب می‌کنند سرمایه گذار در نظر بگیریم، از این طریق می‌توان برای اصفهان هم جذب سرمایه گذار کرد و آرامش برای  این شهر فراهم آورد و هم موجبات جذب گردشگر را ممکن کرد. در کنار ارتقا این دو مقوله مهم می‌توانیم به واسطه جذب سرمایه گذار و آرامش او اشتغال را نیز در شهر افزایش دهیم و فضای پویایی اقتصادی را با بخش خصوصی فراهم کنیم.

این کاندیدای پنجمین دوره شورای شهر اصفهان با اشاره به شفافیت و مسئله شهرداری شیشه‌ای اظهار کرد: امروز شهرداری شیشه‌ای را نه تنها در اصفهان بلکه در شهرداری‌های کل کشور نمی‌بینیم و این یک کاستی محسوب می‌شود و به همین دلیل است که اعتماد شهروندان به نهادی مثل شهرداری دچار خدشه شده است در حوزه حکمرانی شهری طبق تحقیقاتی که انجام داده‌ام مسئله شفافیت سازی و پاسخگویی و مبارزه با فساد مسئله‌ای مهم و کلیدی است.

مقدری ادامه داد: امروز اگر شهرداری شفافی نداریم و فرآیند شهرداری برای مردم و نهادهای متولی دولت مستقر مشخص نیست به این دلیل است که در شهرداری ساز و کار شفاف سازی وجود ندارد برای مثال در شهرداری اصفهان باید مسائل ارزیابی عملکرد برنامه را یک نهاد مستقل انجام دهد در حالی که در هیچ دوره ای از نهادهای مستقل گزارشی نداریم که در مجموعه مدیریت شهری و شهرداری اصفهان در تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی ها چه اتفاقی رخ داده است، این بودجه‌های هزاران میلیاردی کجا هزینه می‌شود آیا اساس برنامه‌های ۵ ساله و ۱۰ ساله درست تنظیم شده است و آیا هزینه‌ها در مسیر خودشان خرج شده‌اند.

این کاندیدای پنجمین دوره شورای شهر اصفهان با اشاره به اینکه در اصفهان شهرداری برنامه می‌نویسد خودش اجرا می‌کند و بعد خودش گزارش عملکرد می‌دهد در حالی که چنین چیزی با شفافیت مغایر است، اظهار کرد: ما باید در سال اول روی دو موضوع اساسی تمرکز داشته باشیم، ابتدا ایجاد یک نهاد مستقل ناظر و متخصص که گزارش‌های سالانه عملکرد شهرداری را ارائه کند و این گزارش‌ها باید در اختیار مردم و متخصصان قرار گیرد و بازخوردها دریافت شود؛ ایجاد این گفت و گو میان مدیریت شهری و متخصصان موجب می‌شود ضریب رفتار درست در شهردار و مدیران شهری افزایش شود.

مقدری تاکید کرد: برای اولین بار باید کمیسیون شفاف سازی و مبارزه با فساد را احیا کنیم. بنابراین ایجاد نهاد مستقل نظارتی و کمیسیون شفاف سازی دو محور مهمی هستند که به عنوان نقاط کلیدی در برنامه اصلاح طلبان باید دنبال شود چراکه ما معتقد به شهرداری شیشه‌ای هستیم و باید تمام نهادهای مدنی امکان رصد مدیریت شهری را داشته باشند.

وی با بیان اینکه در فرآیند برنامه اصفهان، معلوم نیست که به دنبال چه چیزی بوداند و در برنامه‌های ۵ و ۱۰ ساله شهری اصفهان هیچ گونه توزیع متعادل و متوازن مراکز خدماتی و تجاری آموزشی و ورزشی وجود ندارد، ادامه داد: برنامه‌ها در اصفهان به مسیری رفته‌اند که کاربری‌های شهری را دچار تغییر کرده و روح و کالبد شهر دچار مشکل است، برای مثال در اصفهان مجتمع اداری امیرکبیر در کاربری مسکونی اصفهان ایجاد شد در حالی که محیط مسکونی باید آرامش داشته باشد.

این کاندیدای پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: امروز بهترین نقاط شهر که می‌توانست محل پویایی و نشاط باشد به کاربری‌های نیمه زنده و مرده تبدیل کرده‌ایم در حالی که باید برنامه‌هایی داشته باشیم که شهرداری را ملزم کند که تمام مراکز ارائه خدمات را در تمام مناطق شهری به طوری طراحی کنند که در راستای دسترسی سریع و آسان به آن‌ها باشد و نیاز به سفر را کم کند. این مدل حرکت موجب می‌شود که در نگاه‌هایمان توسعه متوازن و پایدار وجود داشته باشد.

مقدری خاطرنشان کرد: مشکل اصفهان مجموعه‌ای از عوامل جغرافیای زیستی و اجتماعی است اگر امروز بخشی از بدنه جامعه آب زاینده رود را مشکل می‌دانند، موجب ایجاد ناهنجاری‌های اجتماعی هم می‌شود و در کنار ناهنجاری‌های اجتماعی تفریح و نشاط سرگرمی از مردم کاسته می‌شود و در کل می‌توان گفت تاثیر خشکی زاینده رود نه تنها بر روی شهر اصفهان بلکه استان اصفهان است و مقوله گردشگری را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا