دومین همایش “الگوی ایرانی توسعه”  به میزبانی کمیسیون اقتصادی سازمان عدالت و آزادی با حضور شهردار اصفهان و جمعی از مدیران شهری و نخبگان اقتصادی تشکیل شد. در این مراسم به بیان راهکارهای نوین توسعه در شهر و واکاوی برخی از موانع و معضلات پرداخته شد.

در این همایش نوروزی شهردار اصفهان حمایت از صنایع دستی، معماری و فرهنگ شهری را در تحقق توسعه اصفهان امری ضروری دانست و اظهارداشت: اگر این مسائل نادیده انگاشته شود توسعه شهری محقق نمیشود.

وی گفت : ما باید اصفهان را به درآمد ناشی از جذب توریسم سوق دهیم و این مستلزم آن است که شهر را آماده حضور گردشگران ایرانی و خارجی کنیم.

شهردار اصفهان در این مراسم گفت: ما در کلان شهر اصفهان صرفاً یازده هزار تخت داریم و در ایام عیدنوروز که همه جا از جمله مدارس را تبدیل به اسکان مسافران میکنیم مجموعاً ۱۵هزار تخت ایجاد میکنیم؛ ضمن آنکه اصفهان صرفاً ۱هتل ۵ستاره آن هم نه در حد بالا دارد.

نوروزی در بیان معضلات و آمال مدیریتی خویش در جهت توسعه ایرانی بیان داشت: شهر زمانی توسعه پایدار می یابد که از خلاقیت شهروندان برای معضلات شهری استفاده کنیم و نمیشود انتظار توسعه داشت در صورتی که به این مهم پرداخته نشود.
وی در ادامه لازمه توسعه پایدار شهری را اقتصاد پویا و دانش بنیان دانست و همچنین اظهار داشت باید شهر را تبدیل به مأمنی برای کارافرینی کنیم  و توسعه گردشگری را تحقق بخشیم.  که این امر میتواند منجر به ایجاد شغل و حل معضل بیکاری شود .

نوروزی در پایان با آرزوی تدبیر در امور برای مدیران گفت: فرصت ها را باید بشناسیم و در اختیار مردم قرار دهیم . توسعه پایدار در شهری ایجاد میشود که دارای نظام تدبیر باشد.

در ادامه این مراسم برخی نخبگان اقتصادی همچون دکتر سرزعیم و اولاد به بیان دیدگاههای خود در باب الگوی توسعه ایرانی پرداختند. دکتر علی سرزعیم -تحلیل گر اقتصادی- اظهار داشت: اخیراً در کشور ما اعتراضاتی رخ داد و این موضوعی است قابل تفکر و هیچ روشن فکری نمیتواند آن را نادیده انگارد. بعید بنظر میرسد که این اعتراضات صرفاً به دلایل اقتصادی باشد. اما این که اعتراضاتی صورت گیرد و منجر به خشونت شود جای بسی تأمل دارد.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت : راه رسیدن به این موضوع حل گره های فکری است و واکنش حکومت میتواند آن باشد که بترسد و به عنوان مثال سازمانهای دولتی را تحت فشار قرار دهد برای جذب بیش از حد نیرو و یا آنکه گرانی را کنترل کند و یا به تصمیماتی شبیه این موارد بپردازد که گرچه شاید همچون مسکنی برای بیمار باشد اما منجر به درمان نمیشود.
معاون امور اقتصاد و برنامه‌ریزی وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی بیان داشت :
اگر شرکت دولتی تحت فشار قرار گیرد نمیتواند آنطور که باید، پویایی ایجاد کند و دولت در آینده با بحران بزرگتری روبرو میشود.
اما روشی که دولت تاکنون استفاده کرده است آن است که امتیاز سیاسی نمیدهد  ولی امتیاز اقتصادی نابجا به جامعه میدهد.
اما این شیوه قابل تداوم نیست. شواهد نشان میدهد نمیتوانیم این راه را ادامه دهیم چرا که با منابع محدود روبرو هستیم؛  و با این شرایط دچار استهلاک زیر ساختهای موجود میشویم. که در شرایط سخت دولت مجبور به چاپ اسکناس و در نتیجه تورم میشود.
امارهای جدید حاکی از آن است که درآمد سرانه عراق بیش از درآمد سرانه ایران است.

پیش از این درآمد سرانه خود را با اروپا مقایسه میکردیم که تدریجاً متواضع شدیم و خودمان را با مالزی مقایسه کردیم و امروز مجبوریم خود را با ترکیه مقایسه کنیم.

این تحلیل گر اقتصادی در ادامه گفت: طبیعی است که آخر این مسیر به خشونت ختم میشود. و بین مردم و حکومت شکاف ایجاد میشود. سرزعیم بی اعتمادی را نتیجه این عملکرد دانست و عنوان کرد : در مدیریت شهری نیز بی اعتمادی تشدید میشود و مردم مقاومت میکنند پول به شهرداری بدهند و اگر شهرداری پول نداشته باشد نمیتواند اهداف و آمال خود را تحقق بخشد.

وی روشن فکران را کاتالیزور برای اصلاحات در جامعه دانست و در ادامه اظهار داشت:
روشن فکران باید کمک کنند تا اصلاحات سیاسی و اقتصادی آسانتر انجام شود. که از یک سمت باید با حکومت صحبت کنند و مانع دادن امتیازات ناصحیح اقتصادی شوند و در مقابل تشویق به دادن امتیازات سیاسی کنند. و از سوی دیگر جامعه را مهیا برای توسعه اقتصادی کنند.

وی گفت: امتیازهایی که به قشرهای مختلف داده شده است باید پس گرفته شود که قطعاً با اعتراضات مردمی مواجه است. اما اصلاحات اقتصادی هر زمان بخواهد صورت گیرد با درد همراه است که اقشاری که این امتیازات را به طور غلط دریافت کرده اند حاضر به پس دادن و باز گرفتن آنها از سوی دولت نیستند. و روشن فکران باید به جامعه تفهیم نمایند که باز پس گیری این امتیازات به نفع توسعه اقتصادی کشور و نسل آینده است. اما هنر روشن فکران تشخیص امتیازات صحیح از ناصحیح است.

سرزعیم گفت : تصور عموم از سوییس و کشورهای پیش رفته آن است که مردم در آنجا رفاهند بدون آنکه کار زیاد انجام دهند. درحالی که در کشورهای پیشرفته افراد به شدت کار و تلاش میکنند تا شغل خود را از دست ندهند .این در حالی است که در کشور ما بیکاری پنهان است؛ همانگونه که افراد در ادارات کار زیادی انجام نمیدهند اما در مقابل توقعات بسیاری دارند.

در حاشیه این مراسم به پاس خدمات ارزنده دکتر عبدالحسین ساسان تحلیل گر اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان پس از ۷۰ سال کار علمی تقدیر شد.