🔹مهدی کمپانی زارع، پژوهشگر حوزه فلسفه و دین و مولوی پژوه، در چهارمین سوگوارۀ «حدیث نینوا»، که بههمت سازمان عدالت و آزادی حوزه شیراز برگزار شد، گفت: در این عالم به هیچ کس به اندازه امام حسین (ع) سلام نشده است، چراکه او از عالم صلح و سلام آمده است.
🔸وی با بیان اینکه در دوران معاویه به شدت تلاش شد تا امام حسین (ع) را بشورانند اما او فقط صبر و سکوت کرد، ادامه داد: اینکه امام حسین از مدینه و مکه در دوران حاکمیت یزید فرار میکند و شهر به شهر تا کربلا می رود، فقط برای فرار از جنگ و خونریزی است.
♦️مهدی کمپانی زارع به برخی روایات متعدد و غیر همسو از علل و انگیزه عاشورا اشاره کرد و گفت: عده ای از امام حسین چهرهای درست کرده اند که قصد خودکشی و دیگر کشی داشته است اما حسین هم شیوهای همچون پدر و برادرش داشت و راضی به جنگ نبود و از جنگ و نزاع فرار میکرد.
🔹وی ادامه داد: آنچنان که در تاریخ آمده است امام حسین (ع) قبل از روز عاشورا بارها به عمال عمربن سعد و ابن زیاد پیشنهاد داد که به او اجازه دهند یا به ایران و چین برود، یا به شام برود و با یزید رو در رو مذاکره کند و یا به مدینه بازگردد اما هیچ کدام موثر واقع نشد.
🔸این پژوهشگر حوزه دین و فلسفه ابراز کرد: امام حسین پیش از حرکتش به سمت مکه و کوفه در نامهای به اهل بصره که در کتب معتبر بارها درج شده و کمتر کسی به آن میپردازد، اذعان میکند که اهل نزاع نیست.
🔹کمپانی زارع با بیان اینکه اصلاحگر اهل صلح است، افزود: امام حسین (ع) صلح را میجست و تا آخرین لحظه بر مبانی فکری و اخلاقی خود پافشاری کرد و در این مبانی فکری و اخلاقی، شروع کننده جنگ هیچ توجیهی برای خداوند ندارد.
♦️وی با بیان اینکه امام حسین (ع) پیش از هر اصلاحطلبی، اصلاح طلب بود، به تشریح علل علاقهمندی عارفان به امام حسین پرداخت و ادامه داد: عارفان در سلوک الی الله خود بهدنبال قربانیکردن هستی خود هستند و همه وجود و احساسشان متوجه حقتعالی است. بنابراین برای آنان شگفتانگیز است که در حادثه کربلا فردی همه هستی خود را متوجه خدا میداند و برای خدا از نزدیکانش قربانی میدهد و قربانی میشود.
🔸وی اضافه کرد: مواجهه حسین با مرگ هم برای عارفان شگفتانگیز است و اینکه در لحظه شهادت شادتر و خندانتر از هرلحظهای است.
۳۰ شهریور ۹۷