اتحاد خبر: دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی و رییس دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات کشور عنوان کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما نیروهای تشکیلاتی و حزبی اصلاحطلب داریم این است که در برخی زمانها خودمان نیز دچار فراموشیهای تاریخی میشویم.به گزارش اتحاد خبر، مهدی مقدری چهارشنبه شب در همایش اصلاحطلبان استان…
اتحاد خبر:دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی و رییس دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات کشور عنوان کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما نیروهای تشکیلاتی و حزبی اصلاحطلب داریم این است که در برخی زمانها خودمان نیز دچار فراموشیهای تاریخی میشویم.
به گزارش اتحاد خبر، مهدی مقدری چهارشنبه شب در همایش اصلاحطلبان استان بوشهر در شهرستان دشتستان گفت: در این زمینه خودمان نیز خطاهایی داریم که برای ما تاثیرات استراتژیک زیادی دارد.
وی عنوان کرد: هنگامی که در سال ۹۲ مرحوم هاشمی رفسنجانی رد صلاحیت شد و تصمیم بر این قرار گرفت که اصلاحطلبان از حسن روحانی حمایت کنند انتظار ما روی کار آمدن دولت مشابه دولت اصلاحات نبود. ما دولت تدبیر و امید را به مثابه دولت گذار به یک دولت اصلاحات میدیدیم؛ اما حالا توقعی که از این دولت داریم این است که کارکردهای یک دولت کاملا اصلاحطلب را داشته باشد و این در حالی است که بسیاری از دولتمردان تدبیر و امید، شان و شخصیت و مرام اصلاحطلبی ندارند.
مهدی مقدری افزود: در سال ۹۴ بسیاری از احزاب اصلاحطلب برای تنظیم لیست امید مجلس لزوماً به دنبال کسب کرسیهای بیشتر در مجلس نبودند و هدف اصلی ما در آن زمان مجلسی با تندروهای کمتر و عقلانیت بیشتر بود.
دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی افزود: اگر به این اهداف به عنوان مفاهیمی که کنشگری سیاسی ما را در سالهای ۹۲ و ۹۴ و بعدها در ۹۶ تعیین کرد نگاه کنیم، میبینیم که با وجود همه مشکلات اقتصادی، منطقهای و بینالمللی، دستاوردهایی نیز در این زمینه داشتهایم، هرچند با برنامهها و ایدهآلهای ما فاصله دارد.
رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات کشور افزود: همین که نگذاشتیم در مجلس صدای تندروها رساتر از رساییها شود و همین که نگذاشتیم در چنین شرایط سخت و بحرانی دولتی روی کار بیاید که ناقض رسمی حقوق بشر و محدود کننده آزادیهای قانونی در کشور باشد مهم است. یادمان بیاید در مجالس قبلی و دولت احمدینژاد چه بر سر این کشور رفته بود.
مقدری ادامه داد: با همه کاستیها و انتقادهای درست، در مجلس دهم دست کم قانون بد تصویب نشده و این خود یک موفقیت است؛ علی رغم اینکه انتظارات ملت فراتر از اینها بوده است.
وی تاکید کرد: ما در دورههای گذشته روزهایی در مجلس و دولت داشتیم که به واسطه رفتار تندروها، بر کشور سختیها تحمیل شد و تحریمها وضع کردند؛ در حالیکه اگر امروز دچار تحریم هستیم نه به واسطه دولت و مجلس مورد حمایت ماست، بلکه به واسطه وجود یک تندرو در جای دیگری از دنیا است.
رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات کشور اظهار داشت: در باب مساله تشکیلاتی و حزبی نیاز و ضرورت احزاب اصلاحطلب را حفظ سرمایه عظیم اجتماعی اصلاحات میدانم چراکه مرجع جامعه هستند. هنوز به فصل انتخابات نرسیده باید با یکدیگر گفتوگو کنیم و اختلافهای داخلی خود را برطرف سازیم. ما امروز آمدهایم تا از لزوم احیای امید سیاسی و اجتماعی حرف بزنیم و این را بدانید که شوربختانه ناامیدی کنونی مختص بوشهر و حتی ایران نیست. طبق شواهد و مطالعات موجود در اکثر کشورها شهروندان سبک دیگر و آلترناتیوی برای کنش سیاسی و اجتماعی میخواهند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار کرد: در انتخابات اخیر اتحادیه اروپا احزاب اصلی که روزی از بنیانگذاران این اتحادیه به عنوان بزرگترین اتحادیه و نهاد سیاسی دنیا بودند با کاهش مشارکت و شکست مواجه میشوند؛ اما برای آینده بهتر حزب و جناح خود برنامهریزی میکنند و دوباره به صحنه برمیگردند.
مقدری ابراز داشت: اگر ما امروز در مواجهه با دولت با ناامیدی هایمان دست و پنجه نرم میکنیم دلیلی بر فراموش کردن نقشه راه نیست. ما کماکان سرمایه عظیم اجتماعی داریم که در بحرانها و بزنگاههای اجتماعی باید به صحنه بیایند و انتخابات یکی از آن صحنهها است. ما بر این باوریم که باید مدل سیاستورزی اجتماعی و مدنی را نیز در برنامههای سالانه خود بگنجانیم تا ارتباط مستقیم با مردم را بتوانیم برقرار نماییم.
دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی افزود: برخی از احزاب در ماجرای سیل نوروز امسال در گلستان و لرستان به صحنه آمدند و مردم فهمیدند علاوه بر نهادهای دولتی، جریان اصلاحطلبی هم حضور دارد، همینها بارقههای امید در دل ملت ایجاد میکند و نشان میدهد ما تنها برای رسیدن به قدرت و کسب کرسیهای نمایندگی به سراغشان نمیرویم.
مقدری افزود: نسل جوان ما بر خلاف چهرههای پیشکسوت و با تجربه توقعهایی فراتر از این دارد اما ما باید توقعات را در مسیر عقلانیت مدیریت کنیم تا انتظارها متناسب با توان ما حرکت کند. ما حزب را تنها برای زمان انتخابات تشکیل نمیدهیم بلکه باید در طول سال کنشهای محیط زیستی، فرهنگی، اجتماعی و مسائلی از این قبیل باید در دستورکار داشته باشیم.
نماینده مردم اصفهان در شورای شهر تاکید کرد: باید بدانیم اگر میخواهیم در جامعه امید باشد و جریان فشار به دولت و مجلس باشیم اول از همه باید تشکیلات درونی خودمان را قوی نگه داریم. بر این مبنا و با رویکرد سیاستورزی اجتماعی باید از بدنه کارشناسان و متخصصان ایده بگیریم و به شورا و مجلس و دولت تزریق کنیم، آنجاست که میفهمند نمیتوانند راحت از کنار قضایا عبور کنند.
مقدری ادامه داد: در راستای یکی از درخواستهای قدیمی اصلاحطلبان استانها که میگفتند چرا رابطه بین شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مرکز با استانها قوی و مستمر نیست در جلسه گذشته دو مصوبه در راستای تقویب ارتباط با استانها داشتیم. یکی اینکه از هفته آینده به صورت مستمر هیات رئیسه جریانهای اصلاحطلب استانها را به شورای هماهنگی جبهه اصلاح کشور دعوت میکنیم تا دیدگاهها، پیشنهادها و مشکلات خود را مطرح کنند و چاره جویی کنیم.
مقدری تاکید کرد: اگر ما یکپارچه باشیم نه تنها دولت روحانی، بلکه هیچ دولت دیگری هم نمیتواند ما را دور بزند. اینکه بعضاً اصلاحطلبان نمیتوانند با همدیگر همکاری و گفتوگو کنند و به فهم مشترک برسند و یک لیست واحد برگزینند، از بدخواهان و رقبای اصلاحات چه انتظاری دارید تا حرف ما را گوش دهند؟
دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی ادامه داد: ما باید به یک چارچوب های ساختاری و نهادی برسیم، اگر یک روز کسی مثل مرحوم هاشمی از دنیا رفت، خیلیها میگفتند در انتخابات ۹۶ نتیجه را میبازیم. اگر نهاد شورای عالی و عقل جمعی اصلاحطلبان نبود چه بسا در سال ۹۶ نیز در دولت و شوراهای کلانشهرها پیروز نمیشدیم.
رییس دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات کشور تصریح کرد: برای ایران و حفظ منافع و امنیت ملی، در کنار نیروهای سپاهی، بسیجی و ارتشی جان خود را نیز تقدیم کشور خواهیم کرد. امیدوارم در درون نظام اتحاد، انسجام و وحدت قابل قبولی داشته باشیم تا بدخواهان از منافذ حداقلی ما نتوانند استفاده کنند.
وی افزود: نباید بگذاریم کام ملت دوباره تلخ شود، نگذاریم تجربه سال ۸۴ و روی کار آمدن دولتی که امروز اعضای اصلی آن به دلیل فساد در زندان هستند تکرار شود، نگذاریم دوباره دولت و مجلس تندرو به مملکت تحمیل شود و اندک امیدهای باقیمانده بمیرد.
مقدری با اشاره به ضرورت تزریق امید در جامعه گفت: شب عید با وجود همه مشکلات اقتصادی، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با انجام نظرسنجی از مردم، آینده سال ۹۸ را از آنها جویا شد؛ نتیجه این است که ۴۴ درصد مردم در همین شرایطِ ناامیدی، به سال ۹۸ امیدوار هستند.
وی در پایان سخنانش تصریح کرد: ۴۴ درصد مردم امیدوار، یعنی اینکه تمام توان اصلاحطلبان باید به خدمت آنها بیاید تا با خرد جمعی خود، امید این ۴۴ درصد را نابود نکنیم و به امید پیروزیهای بعدی برای ایران عزیزمان در کنار یکدیگر فعالیتهای خود را با کامیابیها و پیروزیهای بیشتری دنبال نماییم.