
پروفسور پرویز کردوانی
بوی باران: سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد در حالی ناامنی غذایی را تا ۲۰ سال آینده هشدار داده است که ایران زودتر به این مشکل گرفتار آمده است.
پرویز کردوانی در حاشیه سفر خود به اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ایران در حالی گرفتار ناامنی غذایی شده که از لحاظ اقلیمی بسیار متنوع است و به راحتی میتواند محصولات کشاورزی مختلفی را به ثمر برساند.
وی با بیان اینکه هیچگاه مسئولان از این ظرفیت کشور به خوبی بهره نبردهاند، وضعیت امنیت غذایی کشور را بحرانی توصیف کرد و گفت: هم اکنون ۱۰۸ تا ۱۱۰ میلیون تن در سال از محصولات کشاورزی کشور از خارج وارد میشود و تولید ۹۵ درصدی مواد غذایی در کشور از سوی برخی از مسئولان تنها یک ادعا است.
وی با بیان اینکه غذای اصلی ایرانیان گندم و برنج است و ۵۰ درصد این دو محصول از خارج وارد میشود، افزود: با توجه به اینکه تمام جهان در معرض خطر جدی تهدید امنیت غذایی است در آینده نزدیک دیگر کشوری حاضر به فروش محصولات خود به کشور دیگری نخواهدشد.
به گفته دکتر کردوانی ما اگر شاهد تولید بخشی از محصولات غذایی در کشور هستیم همچون سیب، پنبه، چایی، زیره و زعفران و غیره جزو مواد غذایی استراتژیک و اصلی خانوارها محسوب نمیشود.
وی میگوید امروزه بحران غذا و عدم دسترسی آسان به محصولات غذایی به گونهای ست که دامها رقیب انسان شدهاند و توقع آنها نیز در مصرف مواد غذایی همچون انسان بالا رفته و آنان هم مثل انسان، سویا، ذرت و جو مصرف میکنند. وی با اشاره به افزایش وابستگی دنیا به محصولات کشاورزی گفت: امروزه در حالی از محصولات کشاورزی برای تامین مایحتایج انسان همچون مصارف دام، بنزین زیستی، ظروف یکبار مصرف گیاهی و مالچ زیستی استفاده میشود که در پی کمبود شدید آب، کود و سم جهت تولید این محصولات با مشکل مواجهیم