بوی باران| قائم مقام دبیرکل سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی گفت: ما دموکراسی خواه، توسعه گرا و معتقد به قرائت انسانی و عقلانی از اسلام و ملتزم به عمل در چارچوب قانون اساسی هستیم.
بهراد بهشتی که در اجلاس سراسری سازمان عدالت و آزادی سخن می گفت، افزود: از نظر ما می شود و باید قرائتی از اسلام ارائه داد که با موازین عقلانی و حقوق بشر سازگار باشد.
وی با اشاره به سخنان شهید مطهری در کتاب «عدل الاهی» خاطرنشان ساخت: بنیاد تشیع بر عدالت خواهی است و در کلام شیعی دین باید منطبق با موازین عدالت باشد و عدالت به معنای ادا کردن حق حقدار است و در دنیای امروز بر اساس خرد جمعی، اعلامیه جهانی حقوق بشر، حق افراد را مشخص می کند بنابراین باید قرائتی از اسلام عرضه شود که با این اعلامیه سازگار باشد.
بهشتی اعلامیه جهانی حقوق بشر را ارزنده ترین دستاورد عقلانیت و خرد جمعی بشر توصیف کرد و گفت: البته اعلامیه جهانی حقوق بشر وحی منزل و غیر قابل نقد نیست اما بهانه هایی نظیر نقض حقوق بشر توسط مدعیان آن و یا تفاوتهای فرهنگی، مجوز نقض این حقوق بنیادین توسط دیگران نیست
این فعال سیاسی با تصریح به این مطلب که دموکراسی به این معناست که مردم حق انتخاب، نقد و عزل حاکمان را دارند، گفت: براساس نهج البلاغه امام علی (ع) فریضه امر به معروف و نهی از منکر در مرحله اول متوجه حاکمان است و لذا باید آزادی بیان، آزادی مطبوعات و آزادی احزاب و تکثر آن به رسمیت شناخته شود.
بهشتی افزود: حق بزرگ و اساسی مردم در یک دموکراسی برگزاری عادلانه، آزاد، سالم و رقابتی انتخابات است و نظارت استصوابی در تعارض با این حق اساسی قرار دارد. وی گفت: نهادهای حل منازعه نظیر شورای نگهبان، قوه قضائیه و نیروهای نظامی باید بی طرفی خود را در برابر جریانهای سیاسی حفظ کنند تا دموکراسی معنای درستی پیدا کند.
عضو شورای مرکزی سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی اضافه کرد: تشکل ما ملتزم به عمل در چارچوب قانون اساسی و در برابر گفتمان اقتدارگرایی، معتقد به گفتمان اصلاحات و دموکراسی خواهی است.
وی با تاکید بر نقش محوری سیدمحمد خاتمی در میان اصلاح طلبان، افزود: از نظر ما خاتمی شایسته ترین فرد برای رهبری اصلاحات و پرچمدار اسلام عقلانی و انسانی و آموزگار بزرگ دموکراسی و به رسمیت شناختن حقوق مخالفان است.
این فعال اصلاح طلب خاتمی را شخصیتی ارزنده و توسعه یافته توصیف کرد و افزود: آقای خاتمی با هوشمندی مثال زدنی توانست زمینه پیروزی اعتدال گرایان در انتخابات ریاست جمهوری را رقم زند و کشور را از خطر فروافتادن در ورطه افراطی گری، ماجراجویی و نابخردی نجات بخشد
بهشتی خاطرنشان ساخت: بر اساس قانون اساسی همه آحاد ملت ایران از حقوق برابر برخوردارند و لذا حقوق اقلیتهای دینی، مذهبی، قومی و… باید محترم شمرده شود و تبعیض در برابر آنان از نظر قانونی و اخلاقی روا نیست.
این فعال سیاسی با تجلیل از شهیدان دوران دفاع مقدس تاکید کرد: حفظ استقلال و تمامیت ارضی ایران مهم است و همه شهروندان این کشور قبل از اینکه وابسته به اقوام و و گروهها باشند ایرانی هستند. او افزود: از نظر ما منافع سازمان عدالت و آزادی بر منافع فردی و منافع اصلاح طلبان بر منافع سازمان و منافع ایران بر منافع اصلاح طلبان ارجحیت دارد.
وی در تشریح سیاستهای سازمان در بخش سیاست خارجی گفت: ما قائل به تعامل سازنده با همه ملتها و حکومتهای جهان بر اساس منافع ملی هستیم.
بهشتی با توصیف اسرائیل به عنوان رژیمی مبتنی بر اشغالگری و آپارتاید افزود: اسرائیل بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان است و دنیا و نهادهای بین المللی باید حق فلسطینیان در تعیین سرنوشت خود را به رسمیت بشناسند.
وی صلح جهانی مبتنی بر عدالت را آرمانی ارزشمند توصیف کرد و گفت: ما به پیروی از سید محمد خاتمی معتقد به گفتگوی تمدنها، مدارا، تساهل و تسامح هستیم و با صدای بلند اعلام می کنیم با جنگ و خشونت مخالفیم.
این پژوهشگر دینی افزود: تقویت طبقه متوسط به عنوان پایگاه دموکراسی خواهی در جامعه باید مدنظر اصلاح طلبان قرار گیرد و حقوق مالکیت خصوصی و تامین امنیت سرمایه و سرمایه گذار باید به رسمیت شناخته شود.
بهشتی با تاکید براهمیت آزاد سازی اقتصادی و توسعه گرایی اضافه کرد: ما معتقد به توسعه پایدار، متوازن و همه جانبه هستیم و در مسیر توسعه نباید اقشار ضعیف مردم، محیط زیست و میراث فرهنگی آسیب ببینند.
قائم مقام دبیرکل سازمان عدالت و آزادی خاطرنشان ساخت: آزادی از نخستین و اصیل ترین شعارهای انقلاب اسلامی است و این حق باید برای همه مگر دشمنان آزادی به رسمیت شناخته شود. وی گفت از نظر ما با همه باید مدارا کرد مگر دشمنان مدارا و با هیچکس نباید خشونت ورزید مگر کسانی که دست به خشونت می برند.
وی با اعلام مخالفت تشکل متبوع خود با سانسور فرهنگ و اندیشه، گفت: در حوزه فرهنگ باید به صاحبان قلم و اندیشه و متفکران و فرهیختگان و فرهنگ سازان جامعه اعتماد کرد و حق مردم را در انتخاب سبکهای مختلف زندگی به رسمیت شناخت و از دخالت در حوزه خصوصی افراد اجتناب کرد.
بهراد بهشتی تقویت فرهنگ پرسشگری و آموزش انسانهایی مستقل اندیش و اخلاق مدار را از اهداف سازمان عدالت و آزادی برشمرد و افزود: برای تربیت چنین انسانهایی نیازمند آزادی، عقلانیت، نقدپذیری و ترویج فرهنگ گفتگو و مدارا هستیم.